Aquests dies no s’ha parlat d’una altra cosa que de la campanya d’Estrella Damm, però aquesta vegada, lluny de parlar dels actors o la localització del clàssic anunci “Mediterràniament”, la gent parla del seu missatge ambiental.

Estrella Damm ha llançat el seu segon anuncio “Acte II. Amants” i en només dos dies, el clip ja ocupa el lloc número 13 en tendències en vídeos de Youtube. En el vídeo es mostren a “els amants del Mediterrani”: La labor de rescat i neteja marina de les ONG’s Save the Med, Ghost Fishing, Associació Tursiops, Vellmari i Wildlife Sense.

Sota el lema “Si volem mantenir la nostra manera de viure, no hauríem de protegir allò que la fa possible?”, Estrella Damm revela la seva nova línia d’acció: El seu compromís ambiental amb la protecció dels mars, en concret, del mar Mediterrani. “Portem 10 anys explicant diferents històries, i ha arribat el moment d’explicar la seva. Aquest estiu, protagonista només hi ha un: el Mediterrani”. Amb aquest missatge acompanya Estrella Damm la seva campanya de conscienciació de “Mediterráneamente” d’aquest estiu.

Però aquest anunci no és l’únic anunci que aquesta causant furor. El 10 de juny, un dia després del Dia Mundial dels Oceans llançava Acte I: Ànima. El clip mostra com una ballarina que dansa tranquil·lament en el fons del mar, comença a ser atacada per tot tipus de plàstics que no la deixen moure’s lliurement.

Aquest anunci és la confirmació del nou compromís d’Estrella Damm per la sostenibilitat i una declaració d’intencions en la reducció de plàstics. I és que cada any la indústria de les begudes genera més de 17 milions tones de plàstics en la seva producció. És per això que a part d’aquesta iniciativa de conscienciació, Damm apostarà per una acció que realment implica una acció plausible a favor del medi ambient.

La metàfora és clara, els plàstics generen el mateix impacte en la fauna i la flora marina dels mars i oceans. Al mateix temps la veu de la cançó, interpretada per Maria Rodés, es dirigeix a l’espectador amb frases com “Assec terror”, “em cremes la pell” o “em deixes sense alè”, encara que al final acaba amb una més tranquil·litzadora: “ha d’haver-hi, una altra manera de viure”. La marca reforça la seva voluntat per reduir la seva petjada ecològica.

Estrella Damm estalviarà fins a 260 tones de plàstic amb el seu nou embalatge

Fa ja unes setmanes Damm va anunciar un nou sistema d’embalatge biodegradable per a les seves llaunes de cervesa. El material que agruparà les llaunes és de cartó amb certificat FSC i 100% biodegradable.

Amb aquest sistema, que encara està en fase de proves, s’eliminaria per complet l’ús d’anelles de plàstic de les cerveses Damm i s’aconseguirien estalviar fins a 260 tones de plàstics – 89 milions d’anelles-. En el cas de la producció i el consum massiu d’ampolles de vidre de cervesa Damm, la marca ja va un pas per davant quant a economia circular.

A l’actualitat Damm treballa amb els seus proveïdors per a reutilitzar al màxim les seves ampolles de cristall, que mitjançant el sistema de retorn dels bars, aconsegueix reutilitzar fins a 30 vegades. Amb aquesta mesura la marca redueix la petjada de carboni que suposa la producció d’ampolles de cristall noves. El 65% dels envasos de la marca són retornables i el 100% reciclables i els gots d’un sol ús que Damm distribueix en els seus esdeveniments i actes patrocinats, ara són de materials 100% biodegradables.

Estrella Damm ha estalviat 2.600 tones de CO₂ a l’atmosfera amb la seva transició a l’energia verda

Estrella Damm també ha apostat per la sostenibilitat en matèria energètica. El fet d’utilitzar energia renovable per a la seva producció redueix l’impacte ambiental de la marca i sobretot, la seva petjada de carboni. Gràcies a la instal·lació de 12.000 m² de plaques solars en les seves instal·lacions i l’ús d’energia 100% verd, han aconseguit estalviar a l’atmosfera 2.600 tones de CO₂ anuals.

Aquesta línia d’accions i altres complementàries, com la reutilització de residus orgànics o l’aposta pel producte de proximitat – redueix les emissions derivades del transport-, han permès a la marca fer un pas al capdavant en la lluita contra el canvi climàtic. I és que en 10 anys, Estrella Damm ha reduït un 63% de les seves emissions de CO₂. A aquest factor també cal sumar-li el 37% d’estalvi d’aigua que ha aconseguit gràcies a l’optimització dels seus recursos hídrics.

L’abandonament de plàstics en els oceans és un dels majors problemes del segle XXI

El compromís amb la reducció de plàstics en el qual ara s’embarca Damm resulta més que necessari tenint en compte que aquests suposen un dels majors problemes ambientals del segle XXI. Cada any produïm més de 100 milions de tones de plàstics, la majoria d’aquests acaben en els mars formant el 80% de les escombraries marines. A més, aquests plàstics incideixen també directament en la nostra salut – a través dels microplàstics que es troben en els peixos i l’aigua que ingerim-.

LES DADES

  • Per a produir 1 quilo de plàstic es generen 3,5 quilos de CO₂

 

  • Des de 1950 hem produït 8 mil milions de tones de CO₂

 

  • S’imaginen l’extra de CO₂ que hem emès a l’atmosfera?

Però potser l’impacte ambiental que menys es té en compte dels plàstics és la seva petjada de carboni. La majoria de plàstics se sintetitzen a partir de derivats del petroli, el pitjor enemic del canvi climàtic, generant alts nivells de carboni per a la seva producció. Si per cada quilo de plàstic es generen 3,5 quilos de CO₂, és devastador pensar en les emissions de CO₂ que acompanyen els 8 mil milions de tones de plàstic que hem generat des de 1950.

A més segons els últims informes de la UNESCO, el plàstic no només genera emissions en produir-se, sinó també en descompondre’s. Els plàstics emeten traces de metà i etilè, Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) en degradar-se amb alts nivells de llum solar.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat