L’any 2014 la periodista, escriptora i activista política, Naomi Klein, publicava el llibre «Això ho canvia tot». Una lectura totalment necessària on podíem conèixer tots els secrets sobre l’escalfament global. Klein explicava que era un problema molt més profund, no solament la culpabilitat recau en les emissions de diòxid de carboni, el principal culpable és el nostre sistema. Un llibre clar, concís, directe i molt crític on s’acusa fermament a la classe política, sobretot.

En definitiva, aquest llibre va donar les primeres píndoles en quant a la problemàtica del canvi climàtic, afirmant que és el nostre model econòmic el vertader botxí.

Entre les línies podíem llegir: «El canvi climàtic no ha estat tractat mai com una crisi pels nostres dirigents, fins i tot malgrat que tanqui el risc de destruir vides a una escala immensament més gran que els ensorraments de bancs i gratacels… És evident que el fet que alguna cosa rebi la consideració oficial de crisi depèn tant del poder i de les prioritats dels que compten amb aquest poder com dels fets i de les dades empíriques. Però nosaltres no tenim per què limitar-nos a ser simples espectadors de tot això…

Si un nombre suficient de tots nosaltres deixem de mirar a una altra banda i decidim que el canvi climàtic sigui una crisi mereixedora de nivells de resposta equivalents als del Pla Marshall, llavors no hi ha dubte que ho serà i que la classe política haurà de respondre, tant dedicant recursos a solucionar-la com reinterpretant les regles del lliure mercat que tan flexiblement sap aplicar quan són els interessos de les elits els que estan en perill».

Han passat tres anys de la publicació d’aquell llibre tan necessari i Naomi Klein ho ha tornat a fer, ha tornat a escriure un llibre capaç de fer trontollar la classe política i, ara, fins i tot al mateix Donald Trump. El títol és «Dir NO no  és suficient».

Crítica a Trump

Com hem explicat, el focus de les seves crítiques és el President dels Estats Units. Klein no solament es dirigeix a ell respecte l’àmbit pròpiament polític, sinó també pels seus comentaris masclistes, racistes, xenòfobs i incendiaris que només donen peu a que les masses nazis continuïn alçant-se. Així mateix, critica la seva posició negacionista en quant al canvi climàtic. La marxa del segon país més contaminant del món de l’Acord de Parí, ha caigut com una gerra d’aigua freda.

«En una qüestió de la qual conec força, el canvi climàtic, la humanitat té una oportunitat limitada per actuar, després de la qual esdevé impossible protegir res que s’assembli a un clima estable»

La principal problemàtica és l’interès econòmic que suposa el mercat del carbó i el petroli, no interessa incentivar les energies renovables perquè es guanyen molts més diners amb els citats. D’altra banda, no solament es veu que no s’incentiva, sinó que a més les poques iniciatives que s’han aconseguit s’eliminen. Com Naomi Klein afirma: també s’acomiaden científics i s’apaguen satèl·lits que mostren el desgel.

«És la implicació final d’aquesta impunitat, desfer-te de la realitat física. Trump és la versió exagerada del poder absolut per mitjà de la riquesa: agafar a una dona del pubis, disparar a algú en la cinquena avinguda sense que passi res, com deia ell mateix bromejant», finalitza.

El passat 8 de novembre, Naomi Klein va participar en una xerrada de Nosaltresllegim on va presentar el llibre «Dir NO no  és suficient». Si voleu llegir el primer capítol d’aquest llibre tan necessari, podeu visitar l’enllaç: AQUÍ

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat