L’economista de la Universitat de Yale (Connecticut) ha estat premiat per la Fundació BBVA, en la categoria de Canvi Climàtic, a causa de la seva investigació sobre les polítiques més eficaces contra aquesta problemàtica. Segons el jurat, Nordhaus ha desenvolupat un model pioner perquè ha aconseguit integrar les àrees de ciència del clima, economia i tecnologia per resoldre a la pregunta:

Què ha de fer el món per frenar els efectes del canvi climàtic?

Per arribar a aquest fantàstic resultat, William ha estat treballant més de 10 anys, ja que anys enrere ningú havia analitzat l’impacte econòmic de l’escalfament global. Ell treballa en base al seu model DICE (acrònim de Dynamic Integrated Climate-Economy Model) el qual calcula els costos i beneficis de reduir les emissions contaminants. Gràcies a aquest model pioner, Nordhaus a obert pas a molts més economistes i ecologistes que han centrat les seves investigacions en aquesta relació economia-emissions. Per tant, el jurat ha valorat els seus esforços i destaca que

«sense les seves investigacions no seria possible estimar les conseqüències socioeconòmiques de continuar emetent, ni decidir quines mesures s’haurien d’aplicar».

El model de Nordhaus cada cop més emprat entre els economistes

Nordhaus parla així de la seva investigació: «Tracta de representar totes les relacions fonamentals entre l’economia i el clima de la manera més senzilla possible: variables com la població, el PNB, les emissions de carboni i el canvi climàtic. A través d’equacions, representen la relació entre la població i el creixement econòmic, d’una banda, i les emissions de gasos i el canvi climàtic. Vaig trigar molt de temps a desenvolupar DICEN perquè va ser necessari trobar i ajuntar totes les peces d’aquest complicat puzle, de manera que pogués analitzar-se amb el programari d’un ordinador i obtenir resultats».

Així mateix, el punt clau del seu treball és que li posa un preu al carboni. Ell creu que seria molt positiu aplicar un cost a totes les emissions contaminants produïdes per persones i empreses.

Segons ell, el preu actual de les emissions contaminants és molt baix. Per últim, també parla de l’Acord de París, creu que ha estat un bon treball de conscienciació però els resultats són totalment insuficients per aconseguir l’objectiu de reduir les emissions i així limitar l’augment de les temperatures per sota dels 2 graus.

William Nordhaus: «L’Acord de París no va prou lluny»

Cal destacar que Nordhaus pensa que la millor solució seria adjudicar un preu verídic, que la gent que més contamini pagui el cost d’aquestes emissions i dels danys que faran en un futur. A més, creu que és totalment necessari que els països que no respectin els acords de París i Tokio siguin castigats.

Creiem que ha estat un gran pas que s’hagi premiat a un economista de les seves característiques que ha investigat el tema i dóna solucions efectives. Cal que hi hagi més William Nordhaus a la nostra societat.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat