Aquest diumenge 12 de maig 40 voluntaris han realitzat una recollida d’escombraries pels voltants de Bellaterra. En aquesta TrobadaZEO, s’han recollit 270 quilos d’escombraries. Els voluntaris es van dividir en 2 grups per a abastar diferents zones d’aquesta gran urbanització. Un grup va realitzar la neteja de boscos passejant mentre que un altre més petit va realitzar la neteja fent plogging, una activitat esportiva que ajuda a frenar el canvi climàtic.

El grup que va realitzar el plogging, un nou format de running basat en córrer mentre reculls residus, es va encarregar de recollir les escombraries del camí del Parc del Torrent de la Bonaigua. Els 6 ploggers van trobar tota classe de residus abandonats com a múltiples galledes de pintures, antics lavabos, mobles i cables abandonats.

Els voluntaris han viscut l'”experiència Tesla”

Abans de realitzar la neteja de boscos els voluntaris han viscut l'”experiència Tesla”. “El futur de la mobilitat serà el cotxe elèctric” va assegurar Albert Salazar, propietari del cotxe Tesla exposat davant de l’estació de Bellaterra i un actiu veí de Bellaterra.

Els voluntaris han après més sobre mobilitat elèctrica i els beneficis econòmics i tècnics que suposa comprar-se un cotxe elèctric. “Encara que al principi pugui suposar una inversió més gran que comprar-se un cotxe convencional, a la llarga t’estalvies diners en gasolina i altres impostos, i a més estàs fent una gran acció ZEO –zero emissions- contra el canvi climàtic” va corroborar Josep Maria Riba, president de PlataformaZEO durant la presentació inicial.

Els voluntaris han gaudit d’un pica pica sostenible

Després d’haver pesat totes les escombraries – 270 kg-, els organitzadors de PlataformaZEO van classificar i van dipositar els residus recollits en el punt verd de Cerdanyola. Per la seva part els 40 voluntaris han pogut gaudir d’un pica pica sostenible.

Aquesta activitat s’emmarca dins de les accionsZEO -zero emissions-, que promou la plataforma. Es tracta de la tercera neteja de boscos que realitza en la zona del Vallès i l’activitat en la que més residus s’han aconseguit recollir. La primera, a Rubí, es van recollir 125 quilos d’escombraries mentre que la segona, que es va realitzar en l’entorn natural del Parc de Collserola es van recollir 221 quilos.

La TrobadaZEO s’emmarca dins de la convocatòria europea Let’s Clean Up Europe

Aquesta TrobadaZEO organitzada a Bellaterra s’emmarca dins de la convocatòria europea Let’s Clean Up Europe, que ha aconseguit convocar al llarg de tota la setmana, milers d’accions per tota Europa relacionades per la prevenció de residus i el reciclatge. Una d’aquestes activitats ha estat la II edició de l’Ultra Clean Marathon, la primera marató que inclou el plogging dins de la competició, que va aconseguir tancar la seva edició el dissabte amb gairebé 3 tones de residus recollits.

Perquè recollir escombraries i reciclar ajuda a frenar el canvi climàtic?

Les escombraries abandonades pot destruir els boscos: Els pulmons de la Terra

Recollir escombraries i reciclar-la és una de les accions necessàries per a frenar el canvi climàtic. Els residus abandonats en la naturalesa posen en risc la salut dels boscos, grans pulmons que capturen CO₂ de l’atmosfera i retornen oxígen. Un envàs abandonat o una burilla poden ocasionar un incendi i destruir un ecosistema natural que ajuda a frenar el canvi climàtic.

En recollir residus abandonats evitem que generin gasos GEI en degradar-se

D’altra banda els residus abandonats, sobretot els plàstics, generen Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) en degradar-se. Els gasos GEI com el metà o el diòxid de carboni, són els que provoquen l’escalfament global del planeta Terra.

Només a Espanya, el reciclatge evita a l’atmosfera 500 milions de tones de CO2 – segons dades de Climate Reality Project Spain-.

Fabricar productes amb materials reciclats genera menys emissions que fabricar-los de nou

Si els residus es reciclen correctament i acaben en les plantes correctes de reciclatge, és possible recuperar matèries primeres. Quan recuperem matèries primeres emetem una quantitat de CO₂ molt menor de la qual es generaria en produir-les des de zero.

Reciclant reduïm emissions de CO2 a l’atmosfera i salvem la biodiversitat

Les dades ho certifiquen: Reciclar un milió de tones de plàstic equivaldria a retirar de la circulació un milió de vehicles. A més, en recollir i reciclar aquests plàstics i residus abandonats evitem que acabin en els oceans o ecosistemes naturals, destruint la biodiversitat – una altra forma de frenar el canvi climàtic-.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat