El passat juliol escrivíem un article explicant que VOLVO havia emès un comunicat tot dient que a partir de l’any 2019 deixaria de banda la fabricació de vehicles amb motor de combustió. Actualment, tornem a parlar sobre el tema i en aquest moment la Xina és el país protagonista.

El Govern xinès no ha fixat una data concreta, però sí va reconèixer que en un futur molt pròxim acabarien amb la mercantilització d’automòbils provinents de combustibles fòssils.

Així ho ha expressat el viceministre d’Indústria i Tecnologia de la Informació, Xin Guobin. Així mateix, volen incentivar el mercat automobilístic elèctric i híbrid per tal d’afavorir la salut del planeta i, a més, per créixer i convertir-se en la primera potència mundial en quant a vehicles sostenibles.

L’executiu xinès ja s’ha posat a treballar amb altres organismes estatals per dur a terme el calendari pertinent i començar el recorregut cap als vehicles sostenibles

Quines iniciatives es portaran a terme per aconseguir-ho? El viceministre va explicar que oferirà subsidis als fabricants de vehicles híbrids i elèctrics per incentivar el mercat. A més, emprendrà mesures per implantar un nou sistema de crèdits, per tal de passar d’un sistema a un altre.

La Xina vol aconseguir el propòsit de limitar les emissions de carboni abans del 2030.

El país asiàtic, primer país del món en quant a emissions contaminants, vol lluitar contra el canvi climàtic promovent la gran transformació: de vehicles gasolina i dièsel a vehicles híbrids i elèctrics.

Però no solament ho fa per la salut de tota la població ja que, a vegades, respirar a les ciutats xineses és una aventura perillosa. També vol realitzar aquesta transició sostenible per convertir-se en la primera potència en quant a automobilisme elèctric, és a dir, en benefici propi. Cal recordar que la Xina ha estat, durant gairebé 8 anys, el major mercat mundial de l’automòbil amb més de 24 milions d’unitats venudes, si ara s’obren les portes del mercat elèctric i híbrid, acabaria coronant-se com el rei de l’automobilisme.

Per tant, hi ha molts interessos creats, el Govern xinès vol arrasar en quant a tecnologia automobilística.

La Xina va vendre més de mig milió de vehicles, tan híbrids com elèctrics, el passat 2016

Encara que no hi ha data concreta, el Ministeri d’Indústria i Tecnologia ja va esmentar en un document el passat juny que una possible data podria ser el 2018. Aquest document concloïa que les vendes de cotxes sostenibles podrien augmentar en un 8% el 2018, en un 10% el 2019 i, per últim, un 12% el 2020, això desitja el Govern xinès.

Altres països

Seguint la línia de la Xina, un altre país asiàtic, l’Índia, estima que cap a l’any 2030 tots els cotxes que es comercialitzin en el seu territori siguin elèctrics. Pel que fa a Europa, Noruega ha expressat la seva intenció que els cotxes convencionals deixin de comercialitzar-se en l’any 2025. No obstant això, cal dir que no ha estat l’únic país en iniciar aquesta lluita, el Regne Unit va esmentar al juliol que prohibiria la venda d’automòbils dièsel i gasolina el 2040. de la mateixa manera que ho feia saber França, publicant un pla similar al britànic.

Finalment, respecte a la Comissió Europea, està treballant en això i vol fer la seva proposta al respecte en els pròxims mesos.

Volkswagen

Una altra bona noticia és que la marca alemanya Volkswagen ja ha fet el full de ruta per aconseguir, l’any 2030, una flota de vehicles totalment elèctrica. Volkswagen ha presentat el seu programa assegurant que és el més complert de la indústria automotriu. El CEO de la empresa, Matthias Müller esmenta:

«No només és una vaga declaració de intencions. La transformació de la nostra indústria és imparable i la portarem a terme».

 

El grup alemany invertirà uns 10.000 milions d’euros cap el 2025, aquesta és la intenció, arribant els 20.000 milions el 2030. Així mateix, ha posat en marxa 80 nous models de vehicles sostenibles entre totes les seves marques. Encara que l’objectiu més ambiciós és de cara l’any 2030, vol proposar un vehicle elèctric de cadascun dels seus 300 models diferents pertanyents a les marques del grup: Volkswagen, Audi, Benttey, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat y Skoda.

RenaultNissan

L’aliança entre les cases francesa i japonesa, Renault i Nissan, volen posar a la venda 12 vehicles elèctrics d’aquí a l’any 2022. Com va afirmar Carlos Ghosn, president de l’aliança, esperen assolir una facturació anual de 240.000 milions de dòlars l’any 2022.

Cal ressaltar que projectes com els esmentats són totalment necessaris, des de ZEO recolzem aquestes iniciatives. Recordem que la temperatura del planeta és cada vegada més càlida i la única solució per lluitar contra la contaminació és mantenir aquest escalfament per sota dels 2ºC, per tant reduir les emissions de CO2 dels vehicles i apostant sempre pels elèctrics és la única opció.

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat