Aquest 2020, en el Dia Mundial del Medi Ambient, després de la crisi de la COVID-19, hem de reivindicar una reconstrucció de l’economia i una ‘nova normalitat’ zero emissions. En els darrers anys, la comunitat científica ha llançat un ultimàtum a la societat: hem de començar a actuar immediatament per fer front al canvi climàtic o arribarem a una situació irreversible per al planeta Terra i pels que l’habiten.

Després de múltiples trobades internacionals i moviments a favor de frenar el canvi climàtic, la societat està preparada per al canvi. Mantenir per sota d’1,5°C l’increment de la temperatura planetària respecte als nivells preindustrials, és fonamental per impedir que la Terra arribi a una situació de no retorn.

Durant el confinament s’han reduït les emissions GEI a escala global

És el moment d’abandonar els combustibles fòssils, apostar per una energia 100% renovable i adoptar una consciència ZEO (zero emissions) per tota la societat. Si alguna cosa ens ha ensenyat aquest període de confinament i emergència sanitària és que podem reduir les emissions de CO₂ amb mesures tan simples com el teletreball o limitar la mobilitat amb vehicles amb motor de combustió.

És per això que avui l’empresa Maracanã, impulsora de la PlataformaZEO, comparteix un vídeo instant una sortida verda de la crisi sanitària, econòmica i social, sobretot gràcies al suport del sector empresarial. En aquest vídeo, Josep Maria Riba, president de Sponsoring Maracanã i fundador d’aquesta Plataforma ZEO, reflexiona sobre com aquesta pandèmia podria accelerar un canvi cap a un model econòmic més sostenible.

Des dels seus inicis Sponsoring Maracanã ha treballat per reduir el seu impacte en el medi ambient i fer front el canvi climàtic. El 2002, any de la seva fundació, va instal·lar les seves oficines centrals en un edifici bioclimàtic “que proporciona més salut als seus treballadors i consumeix menys energia” afirma en el vídeo del Dia Mundial del Medi Ambient.

El 2012 Maracanã va començar a calcular la petjada de carboni de la seva activitat i a compensar-la en zones d’alt risc de desforestació il·legal, en concret, a la Sierra Madre de Dios del Perú (Amazònia). El 2016 va adquirir el seu primer vehicle elèctric, una furgoneta zero emissions que cobreix la seva logística de proximitat, i aquest any ha començat a generar part del seu subministrament elèctric mitjançant plaques solars fotovoltaiques instal·lades a la coberta de l’edifici.

Sponsoring Maracanã impulsa la Plataforma des del 2019

Aquesta agència de màrqueting i comunicació de proximitat fa anys que aposta per la sostenibilitat en tots els seus serveis, processos interns i RSC. Des del 2017 impulsa aquesta Plataforma ZEO per ajudar a reduir les emissions de CO₂ i fer front a l’emergència climàtica.

Sponsoring Maracanã té com a objectiu ser la primera empresa ZEO del seu sector

Malgrat haver dut a terme totes aquestes accions per  reduir la seva petjada de carboni, per Josep Maria Riba no és suficient: “volem anar més enllà”. És per això, que aquests dies han treballat per  transmetre a tots els seus clients i proveïdors la necessitat d’una sortida verda del confinament.

En aquest sentit, l’empresa Maracanã es compromet al vídeo a reduir encara més la seva petjada de carboni i així ser la primera empresa ZEO (zero emissions) del sector, i convertir-se en un exemple a seguir per les altres companyies.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat