Cada vegada existeixen més projectes i iniciatives dirigides a ajudar la nostra societat a reduir la seva petjada de carboni i, d’aquesta manera, reduir les emissions GEH que provoquen el canvi climàtic.

Ja fa anys que el sector financer impulsa la inversió sostenible a través de bons verds i oportunitats de finançament únicament dirigides a aquelles marques i idees que respecten el medi ambient.

Aquesta nova tendència cap a l’economia ZEO s’ha fet palpable fins i tot en grans mecanismes financers com Wall Street. Un exemple d’això és la nova línia d‘acció adoptada per empresaris com Larry Fink, propietari de l’empresa Black Rock. Fink va anunciar el març del 2020 que, en els propers anys, el factor que tindrà més en compte en les seves inversions serà la sostenibilitat.

L’empresari propietari d’una fortuna financera de més de 6 bilions de dòlars, decidirà si inverteix en una empresa o en una altra tenint en compte el grau d’emissions i la contaminació que genera la seva activitat.

Les iniciatives que no treballin per reduir el seu impacte ambiental estaran en desavantatge

La comunitat financera assegura que durant la pandèmia la inversió sostenible ha resistit millor la caiguda dels mercats en els moments més durs. La comunitat internacional assegura que és el moment de dur a terme una “sortida verda” de la crisi. És el moment d’afrontar una reconstrucció socioeconòmica basada en activitats i inversions econòmiques en línia amb els objectius de l’Acord de París (2015).

Aquelles iniciatives que no tinguin cap pla d’acció per reduir el seu impacte en el medi ambient i que només estiguin preocupades pels seus beneficis, estaran en complet desavantatge. Les empreses que no treballin per disminuir la seva petjada ecològica corren el risc de desaparèixer, sobretot després de l’escenari que ha deixat la crisi de la COVID-19.

Les inversions sostenibles efectuades en els últims anys han aconseguit ser més rendibles que les convencionals. Això es deu, en gran mesura, al fet que les inversions sostenibles sempre estableixen objectius financers a mitjà i llarg termini i, per tant, uns mesos de paralització en l’economia no els ha causat grans estralls.

BBVA donarà a conèixer a les empreses les emissions GEH que generen a través de l’analítica de dades

En línia amb aquest nou paradigma i amb l’objectiu d’ajudar les companyies a reduir la seva petjada ecològica, BBVA ha incorporat una nova funcionalitat a la seva aplicació One View per empreses.

A través de l’analítica de dades, l’aplicació calcula la petjada de carboni de les empreses i els permet conèixer de manera gratuïta, una estimació de la quantitat de gasos GEH que emeten a l’atmosfera amb la seva activitat diària.

Es tracta d’una iniciativa pionera i única a escala mundial, que ajudarà les marques a conèixer el seu impacte en el canvi climàtic i a establir noves línies d’acció per aconseguir ser ZEO -zero emissions-, en els pròxims anys.

Per realitzar el càlcul, l’aplicació analitza els moviments que es produeixen en els comptes agregats de l’empresa relacionats amb les despeses d’electricitat, gas o combustible. Mitjançant aquesta informació, la nova funcionalitat de l’app One View converteix les despeses en energia en tones de CO₂ emeses a l’atmosfera per l’activitat empresarial.

“Conèixer la petjada de carboni permet a les empreses implementar accions per tal de reduir les seves despeses energètiques i generar un impacte positiu en el planeta”

Comunicado Prensa

BBVA

Segons ha informat BBVA en un comunicat en la seva pàgina web, “en aquests moments en els quals la principal preocupació de les pimes i empreses és com afrontar la desescalada durant la crisi sanitària, conèixer la seva petjada de carboni és un primer pas per implementar accions que els ajudin a reduir les seves despeses en energia i al mateix temps generin un impacte positiu en el planeta”.

Amb aquesta informació, podran explorar noves línies de negoci més ecològiques que els permetran una recuperació més àgil en aquest nou escenari. Gràcies al fet que aquesta nova eina mostra l’evolució mensual de les emissions juntament amb la de les despeses energètiques associades, és possible mostrar a les empreses que reduint el seu impacte ambiental també poden aconseguir reduir costos.

Reduint la seva petjada de carboni les empreses poden aconseguir més oportunitats comercials

Per promoure la transició cap a un model econòmic més sostenible, One View també ofereix recomanacions pràctiques sobre mesures que poden dur a terme les empreses per millorar la seva eficiència energètica. També els informen de que, reduint la seva petjada de carboni, incrementen les possibilitats de rebre subvencions “verdes” o d’entrar en concursos oberts per l’Administració Pública.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat