Aquest 2020, en el Dia Mundial de la Terra, hem de reivindicar la protecció del planeta més que mai. La comunitat científica fa anys que alerta que aquest és un any decisiu per a començar la transició a un model socio econòmic que evitarà la futura extinció de la vida humana a la Terra.

Després de múltiples trobades internacionals i moviments a favor de frenar el canvi climàtic, la societat està preparada per al canvi. Mantenir per sota d’1,5 °C l’increment de la temperatura planetària respecte als nivells preindustrials, és fonamental per a impedir que la Terra arribi a una situació de no retorn.

Les conseqüències del canvi climàtic posen en perill els ecosistemes, la biodiversitat i la mateixa vida humana en la Terra

I és que, en els últims anys, el canvi climàtic provocat per l’home ja ha produït estralls en els ecosistemes i la biodiversitat. La pujada de les temperatures porta el desglaç dels pols, un increment dels períodes de sequera i els episodis climàtics extrems, i pèrdues insalvables en espècies necessàries per a mantenir l’statu quo del planeta, com les abelles o el coral marí.

És moment d’abandonar els combustibles fòssils, apostar per una energia 100% sostenible i adoptar una consciència ZEO (zero emissions) per a tota la ciutadania. Alguna cosa que podem aconseguir a títol personal amb accions per a reduir la nostra petjada de carboni i amb la necessària voluntat política, però no sense la implicació de les empreses.

El vídeo “Podem salvar a la Terra” crida a l’acció climàtica

En aquest sentit, l’empresa Maracaná, impulsora de PlataformaZEO, ha demostrat en aquest dia tan assenyalat el seu compromís per a fer front al canvi climàtic. L’agència de màrqueting i comunicació de proximitat fa anys que aposta per la sostenibilitat en tots els seus serveis i processos interns, i des de 2017 impulsa la Plataforma ZEO per a ajudar a reduir les emissions de CO₂ i fer front a l’emergència climàtica.

Per això avui comparteix un evocador vídeo que comença amb un contundent missatge: La Terra ens està parlant. En ell es fa una crida a l’acció per a combatre la situació d’emergència climàtica i descarbonitzar l’economia. Amb un to optimista, el vídeo ens recorda que “podem salvar la Terra, podem fer front al canvi climàtic”. També fa referència a l’existent oportunitat de reedificar una societat i economia basada en la consciència ZEO (zero emissions) després de la crisi de la COVID-19.

Reconstruir una nova era basada en la sostenibilitat i el respecte a la Terra és possible i està al nostre abast. “Després d’aquesta crisi, podem afrontar una reconstrucció socioeconòmica del planeta basada en activitats i inversions econòmiques en línia amb els objectius de l’Acord París 2015″ assegura Tatiana Nuño, responsable de Canvi Climàtic de Greenpeace.

Què puc fer jo per a salvar la Terra?

“Salvar la Terra” pot semblar una acció impossible o lluny del nostre abast. Tot i així, existeixen algunes mesures i canvis que podem prendre a la nostra vida que poden contribuir a aconseguir-ho.

Per a salvar la Terra hem d’actuar per a fer front al canvi climàtic, i això significa reduir dràsticament les emissions de GEI alliberades a l’atmosfera. El nostre sistema d’alimentació, com ens movem, el tipus de subministrament energètic que utilitzem per a la llar… Tots aquests detalls i decisions configuren la nostra petjada de carboni, i és a les nostres mans triar les més sostenibles per a poder reduir-la.

Ja sigui durant aquests dies de confinamient, o bé quan tornem a la “normalitat”, tenim l’oportunitat de reduir emissions a través del consumo, l’alimentació o l’energia a la llar.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat